Bäddutrustning

Från maj till augusti kan nätterna i Zambia vara mycket kalla, ända ner till 5°C. Många fattiga och föräldralösa barn kan aldrig ha råd med en madrass eller en filt. De sover på marken och gör upp eld i sina grästäckta hus för att värma sig, vilket är mycket farligt och kan få dödliga konsekvenser.

Detta program ger dig en möjlighet att förse föräldralösa barn med elementär bäddutrustning – madrasser och filtar – och på så sätt förbättra i stor utsträckning deras välbefinnande.

En av de allvarligaste sjukdomarna i Zambia är malaria. Av alla människor som dör av den sjukdomen, är 50% eller mer barn under 5 år. Att sova under ett skyddande moskitnät minskar risken med malaria till hälften.


Hur kan man hjälpa:

300 kr för en madrass och 130-240 kr för en filt ger ett barn dessa „lyxiga“ saker vi själva inte kan föreställa oss att vara utan.

Moskitnät för 60 kr skulle minska risken för malaria med 50%.

Vid överföringar av donationer av valfri storlek var vänlig specificera på fältet för kommentarer de saker pengarna bör användas till: madrassen eller moskitnät, eller bara bäddutrustning. En ny madrass donerat till cp-skadad Violet.

Latest news 09. March - Projekt BPB: Buy pastor a Bicycle! Zambias vänner behöver cyklar till pastorer som arbetar på landsbygden, långt från städerna, där det är extremt fattigt.